



MANAGED BY UT-BATTELLE LLC FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

IBUILD Symposium 2025 Agenda as of January 15, 2025

Event contact	Moody Altamimi, 865-341-0416 (office); altamimime@ornl.gov Jason Schmidt, 865-466-6193 (mobile); schmidtjr@ornl.gov					
Day 1, January 16 th , 2025						
Time	Event	Lead	Location			
7:45 – 8:00 am	Shuttle from Guest House to Conference Center	ORNL Transportation	ORNL Guest House>ORNL Visitor center			
8:00 – 8:30 am	Check In	Staff	Visitor Center>TN Rooms B&C			
8:30 – 9:00 am (30 min)	Working Breakfast & Safety check-in	Jason Schmidt	TN Rooms B&C			
	Greeting	Amir Roth				
9:00 – 10:45 am (1 hr 45 min)	Research group introduction and overview Networking Session	Subprogram managers and Group leaders	TN Rooms B&C			
		Researchers				
10:45 – 10:55 am (10 min)	Morning Break	Caterer	Lobby area outside TN Rooms			
10:55 – 12:40 pm	Detuning 0 Final confellor Descriptions (F)	IBUILD fellows	TN Rooms B&C			
(1 hr 45 min)	Returning & Final-year Fellow Presentations (5)	Jason Schmidt				
12:40 – 1:40 pm (1 hr)	Working Lunch with Director of Partnerships	Shaun Gleason	TN Rooms B&C			
1:40 – 3:45 pm (2 hr 5 min)		IBUILD fellows	TN Rooms B&C			
	Returning & Final-year Fellow Presentations (6)	Jason Schmidt				
3:45 – 3:55 pm (10 min)	Break	Caterer	Conference Center			



AGENDA

MANAGED BY UT-BATTELLE LLC FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

Event contact	Moody Altamimi, 865-341-0416 (office); altamimime@ornl.gov Jason Schmidt, 865-466-6193 (mobile); schmidtjr@ornl.gov				
Day 1, January 16 th , 2025					
Time	Event	Lead	Location		
3:55 – 5:40 pm (1 hr 45 min)	New Fellow presentations (7)	IBUILD fellows Jason Schmidt	TN Rooms B&C		
5:40 –7:10 pm (1 hr 30 min)	"High Stakes History of Oak Ridge" Working dinner at ORNL Conference Center sponsored in part by FM	David Keim	TN Rooms B&C		
7:10 – 7:25 pm (15 min)	Shuttle from ORNL Conference Center to Guest House	ORNL Transportation	Conference center>ORNL Guest House		



AGENDA

MANAGED BY UT-BATTELLE LLC FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

Event contact	Moody Altamimi, 865-341-0416 (office); altamimime@ornl.gov Jason Schmidt, 865-466-6193 (mobile); schmidtjr@ornl.gov					
Day 2, January 17 th , 2025						
Time	Event	Lead	Location			
8:35 – 8:50 am	Shuttle to Conference center	ORNL Transportation	Guest House>ORNL Conference center			
8:50 – 9:10 am (20 min)	Safety check-in, plan for the day Research culture & early career	Jason Schmidt Moody Altamimi	TN Rooms B&C			
9:10 – 9:30 am (20 min)	Break	Caterer	Lobby area outside TN Rooms			
9:30– 11:30 am (2 hours)	Tour of BTRIC/MDF/GRID-C	Tour guides ORNL Transportation	For MDF/GRID-C: Conf center>Hardin Valley Campus For BTRIC: Conf center>Maxlab 4020			
11:30 am – 12:50 pm (1 hour 20 min)	Working Lunch with Associate Lab Director	Robert Wagner	TN Rooms B&C			
12:50 – 1:20 pm (30 min)	Photo opportunity	ORNL Photographer	TN Rooms B&C			
1:20 – 2:00 pm (40 min)	Career Trajectories in R&D	James Li – UTRGV Kashif Nawaz -ORNL Amir Roth -DOE Katy Bradford -Cassette Construction Moderator Moody Altamimi	TN Rooms B&C			
2:00 – 2:10 pm (10 min)	Break	Caterer	TN Rooms B&C			
2:10 – 2:30 pm (20 min)	Opportunities Through ORISE	Rachel Hill	TN Rooms B&C			



AGENDA

MANAGED BY UT-BATTELLE LLC FOR THE US DEPARTMENT OF ENERGY

Event contact	Moody Altamimi, 865-341-0416 (office); altamimime@ornl.gov Jason Schmidt, 865-466-6193 (mobile); schmidtjr@ornl.gov				
Day 2, January 17 th , 2025					
Time	Event	Lead	Location		
2:30 – 2:50 pm (20 min)	Closing remarks	Amir Roth	TN Rooms B&C		